Utama Tentang kami

Tentang kami

Latar Belakang

 

Melaka Sentral Sdn Bhd (343577 V) dahulunya dikenali sebagai Kumpulan. Melaka Development Sdn Bhd telah ditubuhkan pada 9hb Februari 2004. Pihak Berkuasa Kerajaan Negeri Melaka ("Pihak Kerajaan"), telah melantik dan memberi kuasa kepada Melaka Sentral Sdn Bhd (MSSB) untuk mengurus dan mentadbir lima (5) bangunan utama iaitu Terminal, Bazar, Pasar dan Medan Selera 1 dan Medan Selera 2.

MSSB mempunyai lima belas (15) kakitangan yang terlatih bagi mengurus dan mentadbirkan syarikat. Terdapat tiga (3) jabatan utama di dalam pentadbiran Melaka Sentral Sdn Bhd, iaitu :


  • Jabatan Promosi Dan Pemasaran
  • Kejuruteraan Dan Keselamatan
  • Jabatan Sumber Manusia dan Perakaunan       

Visi, Misi & Objektif

Visi

Menyediakan kemudahan pengangkutan yang bersepadu menerusi prasarana yang canggih dan terkini, serta menyediakan peluang perniagaan kepada penduduk Negeri Melaka melalui penyediaan kompleks perniagaan beserta pengurusan yang cekap dan perkhidmatan pelanggan yang bermutu tinggi.

Misi

  • Orang Awam – Penyediaan sistem Negeri Melaka khususnya dan  Malaysia amnya. pengangkutan yang teratur dan  bersistematik di Negeri Melaka khususnya    dan Malaysia amnya
  • Penyewa – Selain memberi peluang perniagaan kepada usahawan kecil dan sederhana, keselesaan penyewa sentiasa diutamakan.
  • Kerajaan Negeri – Beriktikad memberikan  pulangan yang tinggi dan menjelaskan  pinjaman kepada pihak-pihak yang  berkenaan.

Objektif

Kerajaan Negeri – Beriktikad memberikan pulangan yang tinggi dan menjelaskan pinjaman kepada pihak-pihak yang berkenaan.